BiH: Zloupotrebili donaciju EU

Izvor: B92, 21.Maj.2013, 16:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BiH: Zloupotrebili donaciju EU

Banja Luka -- Banjalučka policija uhapsila je u Šipovu više osoba zbog sumnje da su zloupotrebile donaciju Evropske komisije toj opštini u iznosu od oko 75.000 evra.

Iz Centra javne bezbednosti saopšteno je da je uhapšeno više osoba "zbog sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja, falsifikovanje isprave, poslovna prevara i zloupotreba ovlaštenja u privredi, čime su omogućili pojedinim licima protivpravno sticanje imovinske koristi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od 150.000 KM".

Uhapšeni su izvršili i nezakonitu raspodelu pokretne vojne imovine fizičkim i pravnim licima, koju je opštini Šipovo dodelila Vlada Republike Srpske.

Akcija kodnog naziva "Mreža" sprovedena je po nalogu banjalučkog Okružnog tužilaštva.

Banjalučki mediji naveli su da je među uhapšenima i bivši načelnik Šipova Dušan Malinović.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.