Bez pitanja o statusu Kosova

Izvor: B92, 09.Nov.2010, 09:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez pitanja o statusu Kosova

Beograd -- Direktorka kancelarije Vlade Srbije za evropske integracije Milica Delević kaže da u upitniku EK neće biti pitanja koja se odnose na status Kosova.

Ona je rekla da na osnovu pitanja u upitniku "komisija treba da utvrdi stanje reformi u Srbiji i ko i na koji način učestvuje u procesu evropskih integracija".

"Svrha tih podataka iz upitnika nije da se na osnovu njih utvrđuje da li je Kosovo država, nego da EK donese mišljenje da li je Srbija sposobna >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da postane kandidat za člana EU", rekla je Delevićeva za "Politiku".

Delevićeva naglašava da pitanje carinskog pečata kosovskih institucija u Cefti Srbija neće rešavati kroz upitnik nego kroz dijalog sa Prištinom, jer „upitnik nije način da se kroz njega rešavaju otvorena pitanja nego instrument koji treba da pruži odgovore na pitanja koja su komisiji važna da bi donela zaključak o tome da li je zemlja spremna da dobije status kandidata".

„Mi ćemo odgovarati na pitanja onako kako pitanja budu dolazila, imajući, naravno, u vidu da je pred nama i dijalog između Beograda i Prištine", kaže Delevićeva za "Politiku" i navodi da se Srbija nada i da će u tom dijalogu biti rešena mnoga pitanja.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.