Bez dogovora Srbije i Kosova oko tablica nakon razgovora u Briselu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 21.Nov.2022, 08:34

Bez dogovora Srbije i Kosova oko tablica nakon razgovora u Briselu

Na razgovorima u Briselu 21. novembra nije postignut dogovor između Kosova i Srbije oko registarskih tablica, izjavio je evropski šef diplomatije Žozep Borelj (Josep Borrell). Na dogovor nije pristao kosovski premijer, rekao je Borelj. EU od Kosova jasno traži da odustane od kazni, a od Srbije da ne izdaje više tablice. "Nakon mnogo sati razgovora dve strane se nisu dogovorile o rešenju danas. Mislim da postoji ozbiljna odgovornost za neuspeh i bilo kakvu eskalaciju narednih dana....
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

POČELI SASTANCI U BRISELU Vučić stigao rano jutros, Borelj i Lajčak se prvo sastali sa Kurtijem

Izvor: Blic, 21.Nov.2022

Evropski šef diplomatije Žozep Borelj sastao se danas, nešto posle 8 sati u Briselu, sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem, javlja Radio Slobodna Evropa (RSE).

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.