Bez dodatnih uslova

Izvor: RTS, 23.Jun.2011, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez dodatnih uslova

Pred Srbiju se ne postavljaju novi uslovi za pridruživanje EU u vidu priznanja Kosova, rekao ministar Vuk Jeremić posle razgovora sa evropskim komesarom Štefanom Fileom u Briselu. File ohrabrio Vladu Srbije da ubrza rad na uspostavljanju vladavine prava i u borbi protiv kriminala i korupcije.

Drugog dana posete Belgiji, šef srpske diplomatije Vuk Jeremić razgovarao je u Briselu sa komesarom za proširenje Evropske >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << unije Štefanom Fileom.

Ministar Jeremić rekao je da nije čuo od evropskog komesara da se pred Srbiju postavljaju novi uslovi za pridruživanje Evropskoj uniji u vidu priznanja Kosova i ponovio stav Srbije da nikada neće priznati nezavisnost Kosova.

U Evropskoj komisiji postoji najbolja volja da izveštaj o napretku Srbije ka EU pozitivan, ali da treba iskreno reći da Srbija dosta toga nije uradila i da to mora da završi, rekao je Jeremić posle sastanka sa Fileom.

Jeremić je rekao da su vrata otškrinuta, ali da mnogo više posla treba uraditi u Srbiji, nego van njenih granica.

Posle razgovora sa Fileom, Jeremić je naglasio da će prioritet spoljne politike biti regionalna saradnja.

Što se unutrašnjih pitanja tiče, Jeremić je rekao da je važno da Srbija nastavi reforme, kako bi dobila pozitivno mišljenje Evropske komisije, kao i da dijalog sa Prištinom uskoro donese konkretne rezultate.

File je naglasio da bi Srbija trebalo da ispuni preporuke Evropske komisije iz izveštaja o napretku iz 2010. godine, ohrabrujući Vladu Srbije da nastavi i ubrza rad po pitanju uspostavljanja vladavine prava, borbe protiv kriminala i korupcije i rešavanju imovinskih pitanja.

Evropski komesar je istakao važnost dijaloga Beograda i Prištine i potrebu skorog rešavanja konkretnih pitanja koja će poboljšati život ljudi u regionu.

Ministar Jeremić prisustvovao je juče otvaranju Kancelarije Grada Niša u Briselu.

"Ono što će ovde biti rađeno, siguran sam, neće biti dobro samo za region Niša, privredu i približavanje evropskim regionima, nego i za ceo proces pristupanja Srbije EU", rekao je Jeremić na otvaranju.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jeremić: Nema novog uslova

Izvor: S media, 23.Jun.2011

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je danas u Briselu da nije čuo od evropskog komesara za proširenje Štefana Filea da se pred Srbiju postavljaju novi uslovi za pridruživanje Evropskoj uniji u vidu priznanja Kosova. On je ponovio stav Srbije da nikada neće priznati kosovsku nezavisnost....

Nastavak na S media...

U Evropskoj uniji nema zabrane štrajkovanja na ulicama

Izvor: Blic, 23.Jun.2011

BEOGRAD - Plan države Srbije, koji je zasad samo u formi predloga, da zakonom štrajkače skloni sa ulica ne poznaje nijedna zemlja EU. ..Mans Martenson, portparol Evropske fondacije za unapređenje životnih i radnih uslova (Eurofound), jedne od agencija EU, za "Blic” kaže da zabrana prava na...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.