Berluskoni: EU pod hegemonijom Nemačke, a ona se potčinjava SAD

Izvor: Vostok.rs, 17.Jul.2015, 10:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Berluskoni: EU pod hegemonijom Nemačke, a ona se potčinjava SAD

17.07.2015. -

EU priznaje hegemoniju Nemačke koja se potčinjava diktatu SAD, izjavio je bivši premijer Italije Silvio Berluskoni.

Govoreći u Rimu na konferenciji predstavnika partije „Napred Italija“, Berluskoni je izrazio ozbiljnu zabrinutost u vezi sa sadašnjom situacijom u Evropi koju je okarakterisao kao „katastrofalnu“. Prema njegovom mišljenju, u EU se u ovom trenutku oseća „zastrašujući nedostatak vođstva“.

„EU priznaje >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << hegemoniju Nemačke koja sa svoje strane priznaje diktat SAD. Zato nismo daleko od uslova koji su u 20. veku doveli do dva krvava svetska rata“, naglasio je poznati političar.

Berluskoni je ukazao i na to da u ovom trenutku Italija nema nikakav uticaj na međunarodnoj sceni. U vezi sa tim, on je iskritikovao vladu Matea Rencija koja je, po njegovim rečima, faktički uzurpirala vlast u zemlji. On je naglasio da je sadašnji premijer došao na vlast „dvorskim igrama“, a ne voljom naroda.

„Italija se danas nalazi u situaciji obustavljanja demokratije. Renci poseduje uzurpatorsku većinu (u parlamentu). Poslednja vlada koja je zaista bila izabrana bila je naša“, izjavio je bivši premijer Italije.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.