Beogradska premijera “Janje/Kokoš/Orao” 15. januara u Bitefu

Izvor: Svet, 06.Jan.2015, 22:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beogradska premijera “Janje/Kokoš/Orao” 15. januara u Bitefu

Beogradska premijera jedne od najvećih regionalnih koprodukcija “Janje/Kokoš/Orao” biće izvedena 15. januara u Bitef teatru.
Jedna od najvećih regionalnih koprodukcija u proteklih petnaest godina, trilogija “Janje/Kokoš/Orao” imala je svoju premijeru i prvo reprizno igranje 5. i 6. decembra u Sarajevskom ratnom teatru.
Zajednička trilogija Internacionalnog teatarskog festivala MEŠ – Scena MEŠ, BITEF teatra i Zagrebačkog kazališta mladih, plod je saradnje na >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << projektu “Stoleće jedne porodice“ koji finansira Evropska Unija kroz program Sarajevo 2014 i koji ima za cilj da doprinese obeležavanju 2014. kao godine prenošenja evropskih vrednosti i pomirenja.
Ova trilogija je jedinstven teatarski poduhvat na našim prostorima i mlade rediteljke Anica Tomić (Janje), Selma Spahić (Kokoš) i Ana Tomović (Orao) su na različite načine prikazale aspekte postkonfliktnih društava u kojima svi živimo sa ciljem da publika u celom regionu preispita odnos prema istoriji koja je zajednička, navode iz Bitefa.
Svoj teatarski put triologija je započela u Sarajevu i Zenici, beogradska premijera je zakazana za 15. a zagrebačka za 23. januar. Od februara do aprila meseca zakazana je turneja po Bosni i Hercegovini.
Izvor: Tanjug
Foto: Promo
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Svet...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.