Izvor: RTS, 30.Jan.2022, 05:31

Belorusija dodala i Srbiju na spisak zemalja iz kojih je zabranjen uvoz hrane

Minsk proširio listu zemalja obuhvaćenih embargom na hranu i dodao Srbiju i Lihtenštajn. Lista je objavljena na Nacionalnom pravnom internet portalu, prenose beloruski mediji.
Lista je proširena kao odgovor na sankcije Zapada, a beloruski mediji prenose da se Srbija krajem prošle godine pridružila petom paketu mera protiv Minska.  
Na listi zemalja kojima je u početku stavljen embargo bile su >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Evropska unija i njene države članice, Sjedinjene Američke Države, Kanada, Norveška, Albanija, Island, Severna Makedonija, Ujedinjeno Kraljevstvo, Severna Irska, Crna Gora i Švajcarska.
Mere će za sada trajati šest meseci, a tiču se proizvoda kao što su meso, mlečni proizvodi, voće, povrće, so i neki drugi prehrambeni proizvodi.
Napominje se i da se embargo ne odnosi na robu namenjenu proizvodnji hrane za bebe. 
Osim toga, zabrana se neće odnositi na biološki aktivne dodatke ishrani, lekove, uključujući i homeopatske, vitamine, minerale, vitaminsko-mineralne komplekse i medicinske proizvode.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.