Bazel pod lupom UEFA zbog Grinpisa

Izvor: B92, 02.Okt.2013, 19:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bazel pod lupom UEFA zbog Grinpisa

Evropska fudbalska unija (UEFA) pokrenula je disciplinski postupak protiv Bazela zbog prekida utakmica E grupe Lige šampiona protiv Šalkea u utorak uveče.

Četvorica aktivista Grinpisa su u šestom minutu meča razapeli su na glavnoj tribini baner s kritičkom porukom namenjenoj ruskom naftnom i gasnom gigantu Gazpromu, koji je sponzor nemačkog kluba.

UEFA tereti švajcarskog prvaka za "nedovoljnu organizaciju" utakmice, koju je Šalke dobio rezultatom 1:0, a slučaj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << će biti razmatran 17. oktobra.

Na baneru ekoloških aktivista istaknut je natpis "Gazprom, ne gušite Arktik".

Aktivisti "Grinpisa" pokušali su 18. septembra da se popnu na naftnu platformu u južnom delu Barencovog mora koja pripada kompaniji "Gazprom njeft šelf" da bi protestovali protiv ispitivanje eksploatacije nafte na Arktiku.

Sledećeg dana ledolomac "Arktik sanrajz", koji je plovio pod zastavaom Holandije, granična policija Rusije je zaustavila spustivši se iz helikoptera na palubu i uhapsila sve aktiviste na brodu.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Liga Šampiona

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.