Barozo u ime EU odgovorio Putinu

Izvor: Politika, 17.Apr.2014, 14:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Barozo u ime EU odgovorio Putinu

BRISEL –Predsednik Evropske komisije Žoze Manuel Barozo odgovorio je danas u ime EU na na nedavno pismo ruskog predsednika Vladimira Putina, izrazivši spremnost za razgovore sa Rusijom i Ukrajinom o gasnoj bezbednosti.

Ruski predsednik u pismu evropskim liderima, među kojima je i predsednik Srbije Tomislav Nikolić, upozorio na poteškoće >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << u isporuci ruskog gasa, do kojih bi moglo doći usled aktuelne situacije u Ukrajini, između ostalog i obustavu isporuka.

Putin poziva sve evropske partnere na konsultacije i zajedničke aktivnosti u cilju osiguranja isporuke i tranzita ovog energenta korisnicima u Evropi.

Prošle nedelje iz Brisela je poručeno da Evropska unija zasad ima dovoljno gasa i očekuje da Rusija nastavi s redovnim snabdevanjem uprkos upozorenju Vladimira Putina.

„Snabdevanje je redovno, a u skladištima širom EU ima 37 milijardi kubnih metara gasa”, rekla je novinarima Sabine Berger, portparolka evropskog komesara za energetiku Gintera Etingera.

Tanjug

objavljeno: 17.04.2014
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin,   Tomislav Nikolić

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Barozo Putinu: Ne zavrćite Evropi gasne slavine

Izvor: Mondo, 17.Apr.2014

Predsednik Evropske komisije odgovorio je danas u ime EU na nedavno pismo ruskog predsednika, izrazivši spremnost za..

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.