Barozo kritikuje torijevce

Izvor: RTS, 04.Jul.2012, 10:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Barozo kritikuje torijevce

Izgleda da ste oduševljeni zbog teškoća u evrozoni, poručio predsednik Evropske komisije članovima partije britanskog premijera Dejvida Kamerona u Evropskom parlamentu. Barozo odbacio zahteve da se održi referendum o britanskom članstvu u EU.

Predsednik Evropske komisije Žose Manuel Barozo obrušio se, na sednici Evropskog parlamenta u Strazburu, na britanske konzervativne poslanike i ljutito im rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da je zbunjen načinom na koji se oni odnose prema problemima u evrozoni, javio je AFP.

Barozo je, takođe, odbacio zahteve članova partije britanskog premijera Dejvida Kamerona da se održi referendum o britanskom članstvu u EU.

"Dozvolite da vam kažem da je začuđujuće da izgleda da ste oduševljeni zbog teškoća u evrozoni", rekao je Barozo britanskim torijevcima u evropskom parlamentu.

"A to je u potpunoj suprotnosti sa stavovima vašeg lidera premijera Kamerona", rekao je Barozo.

Oko 100 konzervativnih poslanika pisalo je Kameronu prošle sedmice traživši da se na narednoj sednici parlementa glasa o članstvu u EU.

Kameron je odbacio referendum, ali je nagovestio da je otvoren za glasanje o izmenjenim odnosima sa EU.

Barozo je rekao da postoji saglasnost, uključujući i države izvan evrozone, o potrebi da se ta zona ojača. "Bila bi potpuna greška pokušati da se podeli evrozona od ostatka EU".

"Takođe sam začuđen sa kakvom lakoćom neki od vas preporučuju pojedinim članicama da napuste evro", rekao je Barozo.

Žoze Manuel Barozo podsetio ih je na izjavu Kamerona da je u britanskom nacionalnom interesu da dužničkom krizom zahvaćena Grčka ostane u zoni evra.

Barozo se posebno okomio na britanskog konzervativca Martina Kalanana, koji je kritikovao paket pomoći bankama kao "trošenje novca poreskih obveznika i založio se za izlazak nekih zemalja iz evrozone", podsetio je AFP.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.