Barnije: Velika Britanija bi mogla da napusti EU na predviđeni način

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Feb.2019, 17:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Barnije: Velika Britanija bi mogla da napusti EU na predviđeni način

Glavni pregovarač EU za Bregzit Mišel Barnije istakao je danas mogućnost da bi Velika Britanija i dalje mogla da napusti EU na predviđeni način.

On je u intervjuu za Fransinfo radio kazao da smatra da može da se spasi sporazum, ali da je na Britancima da preuzmu odgovornost, prenosi AP.

"Nije korektno reći da je opcija bez sporazuma najverovatnija. To je samo mogućnost, to još nije verovatnoća", rekao je Barnije.

Ukoliko bi se britanski >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << poslanici složili da traže produženje datuma za izlazak Britanije iz EU, koji je inače predviđen za 29. mart, sa tim bi trebalo da se jednoglasno složi 27 članica EU.

Kako je rekao, on i dalje ne vidi nikakvu dodanu vrednost u izlasku Britanije i nazvao Bregzit "izgubljeno - izgubljeno".

Merkel i Makron: Nema novog sporazuma o Bregzitu

Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je danas u Parizu da Velikoj Britaniji treba dobar razlog kako bi odložila planirani izlazak iz EU 29. marta.

Makron je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel ponovio da se o odbacivanju sporazuma ne može ponovo razgovarati, prenosi AP.

Kako je rekao, svaki zahtev za odlaganje trebalo bi da bude opravdano "jasnom perspektivom o cilju".

"Ne treba nam vreme, potrebne su nam odluke", rekao je Makron.

Kancelarka Merkel izjavila je da se Nemačka i Francuska u potpunosti slažu da već dogovoreni sporazum ne može da se menja.

"Ukoliko Britancima treba još vremena, nećemo to odbiti, ali težimo urednom rešenju, odnosno urednom povlačenju Britanaca iz EU", rekla je Merkel.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.