Ban Ki Mun pozdravlja početak dijaloga Beograda i Prištine

Izvor: Beta, 01.Nov.2010, 15:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ban Ki Mun pozdravlja početak dijaloga Beograda i Prištine

BEOGRAD, 1. novembra 2010. (Beta) - Generalni sekretar UN Ban Ki Mun pozdravio je najavu skorog početka dijaloga izmedju Beograda i Prištine i ocenio da će to otvoriti novu fazu u odnosima dve strane i pomoći učvršćivanje mira i stabilnosti u regionu.

Ban je u redovnom tromesečnom izveštaju, u koji je imala uvid Radio televizija Srbije, ponudio podršku UN pregovaračkom procesu kojim rukovodi EU, navodeći da su pred stranama ozbiljni izazovi praćeni rastućim tenzijama na severu Kosova.

"Situacija na severu Kosova i dalje nije stabilna i tenzije su porasle posle savetodavnog mišljenja Medjunarodnog suda pravde. Pozivam sve strane da se uzdrže i pronadju uravnotežen i konstruktivan pristup kako bi se izbegla dalja eskalacija", navodi se u izveštaju generalnog sekretara UN.

U izveštaju Ban navodi incidente koji su se dogodili u poslednja tri meseca, od napada na jednog Albanca krajem avgusta, preko serije medjusobnih napada koji su usledili, sve do erupcije nasilja posle košarkaške utakmice Srbija-Turska u kojoj je učestvovalo više od 1.500 ljudi, od kojih je sedmoro lakše ili teže povredjeno.

Ban Ki Mun zatražio je brz početak dijaloga, kako bi Beograd i Priština iskoristili pozitivan trenutak koji je napravljen u nekoliko poslednjih meseci.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ban Ki Mun pozdravio skori početak dijaloga Beograd-Priština

Izvor: EMportal, 01.Nov.2010

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Ban Ki Mun pozdravio najavu skorog početka dijaloga Beograda i Prištine i ocenio da će to otvoriti novu fazu u odnosima dve strane i pomoći učvršćenje mira i stabilnosti u regionu.

Nastavak na EMportal...

Ban Ki Mun pozdravlja početak dijaloga Beograda i Prištine

Izvor: Studio B, 01.Nov.2010

Generalni sekretar UN Ban Ki Mun pozdravio je najavu skorog početka dijaloga između Beograda i Prištine..Generalni sekretar UN Ban Ki Mun pozdravio je najavu skorog početka dijaloga između Beograda i Prištine i ocenio da će to otvoriti novu fazu u odnosima dve strane i pomoći učvršćivanje...

Nastavak na Studio B...

I Ban Ki-mun ohrabruje dijalog Beograda i Prištine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Nov.2010

NJUJORK -..Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Ban Ki-mun je u svom najnovijem tromesečnom izveštaju Savetu bezbednosti, pozdravio najave skorog početka dijaloga između Beograda i Prištine i izrazio spremnost UN da u bliskoj saradnji sa Evropskom unijom podrže taj proces..."Pozdravljam rezoluciju...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Nestabilnost utiče na pregovore

Izvor: B92, 02.Nov.2010, 13:15

Beograd -- Direktor kancelarije Vlade Srbije za medije Milivoje Mihajlović ocenio je da politička nestabilnost na Kosovu utiče na početak pregovora Beograda i Prištine... On je u "Kažiprstu" B92 ocenio da je trenutna institucionalna stabilnost na Kosovu "veštački izazvana" kako bi se odložili...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.