Balkanske igre: Daljinsko testiranje Rusije i Kine (kolumna)

Izvor: BKTV News, 16.Maj.2017, 10:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Balkanske igre: Daljinsko testiranje Rusije i Kine (kolumna)

Srbija je u ''specijalnom ratu''. Neprijateljsko delovanje pokazuju strukture uz podršku svojih mentora, pre svega vlasti u Tirani i prijatelja ''Velike Albanije'' iz SAD, ali i nekih država EU.

Uz pomoć spinovanja koncepta da će uskoro uslediti menjanje državnih granica na Balkanu, stvara se klima šire političke kampanje Albanaca, pre svega u Makedoniji i na Kosovu. Politička oligarhija na Kosovu, kao >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << i u Albaniji ''korak po korak'' izvršava svoje nacionalne ciljeve, ali istovremeno radi za interese stranih mentora koji žele destabilizaciju Srbije, posebno širenje straha među Srbima na Kosovu i Metohiji.

Pretnje koje neprestano upućuje Ramuš Haradinaj deo su političke kampanje za osvajanje vlasti na kosovskim izborima do sredine juna ove godine. Sve je namešteno u dogovoru klanova Haradinaja i Tačija, i uz dozvolu pojednih ambasada na Kosovu, pre svega SAD, ali i Velike Britanije, Francuske i Nemačke. Cilj je da se izbegne građanski i politički sukob na Kosovu i sukob mafijaških klanova. Kosovski klanovi Tači i Haradinaj su konkurencija, ali zajedno rade za interes svoje vlasti.

Dačić: Haradinaj je glup, bolje bi mu bilo da skrati jezik!

Srbija se našla na ''liniji vatre'' različitih interesa koji se sada prelamaju kroz odnos Beograda i Prištine. Haradinaj i Tači ne žele formiranje Zajednice srpskih opština. Njihova jedina namera je da omoguće legalizaciju Kosovske vojske sastavljene od pripadnika ''OVK'' i trenirane mafije pod okriljem instruktura NATO i SAD.

Namere su im očigledne! Treba maksimalno pritiskati Srbiju i dobijati što veće ustupke i koncesije, a da se istovremeno što manje pruži kao protivusluga. Srbija se sada stavlja u poziciju da bude na drugi način meta politike iz 1999. godine, odnosno mafijaško-terorističkih ciljeva Tačija i Haradinaja, uz podršku lobista i savetnika, poput generala Vokera, genera Klarka, Medlin Olbrajt i bračnog para Klinton.

Svi oni imaju interes da mrežu terorista i mafijaša koji su bili saveznici NATO u agresiji na Srbiju i Kosovo zaštite. Sada se na različite načine vodi propagandno-psihološki rat prema Srbiji. Testira se državna i politička snaga Srbije. SAD i EU igraju dvostruku igru. Dok Srbiji prividno pomažu da normalizuje odnose sa Prištinom i da napreduje na putu evrointegracija, sa druge strane aktuelna je prećutna podrška radikalne ofanzive svega onoga što podrazumeva realizaciju projekta Velika Albanija.

Test proba zvana ''Velika Albanija'' krenula je sa dronom na fudbalskoj utakmci reprezentacija Srbije i Albanije u Beogradu. Oni koji su sve to režirali, prethodno su uočili da zvanični Beograd ignoriše kampanju ''Velike Albanije''. Onda su vlasti u Tirani i Prištini krenuli u širu ofanzivnu kampanju u odnosu na defanzivno delovanje Srbije. Koncept ''Velike Albanije'' nije samo propagandni i psihološki pritisak na Srbiju, već ima i svoju obaveštajnu i diplomatsku poruku. Zapad preko ove igre šalje ''signale'' Beogradu, da bude kooperativan, suzdržan i da deluje mirno, a Prištini i Tirani da budu agresivni, nametljivi, arogantni i šalju preteće poruke.

Otvorena igra ''vruće-hladno'' prema Srbiji predstavlja ''daljinsko testiranje'' odnosa Zapada prema Rusiji i Kini, koje očigledno imaju svoje interese na Balkanu. Kampanja iz Tirane i Prištine pažljivo se prati u Zagrebu i Sarajevu. Moguće je da će i sa te strane biti pokrenuti novi politički pritisci prema Srbiji i Republici Srpskoj.

Stvari su otišle dalje no što se moglo očekivati. ''Projektanti'' sa zapada planski ''lome'' Srbiju na različite načine. Ako se to ne shvati na vreme, Srbiji preti velika regionalna opasnost.

Nedeljni pogled: Kako će vanredni izbori na Kosovu uticati na Srbiju? (FOTO)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.