Babiš: Povlačenje iz EU bilo bi smrtonosno za Češku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Apr.2019, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Babiš: Povlačenje iz EU bilo bi smrtonosno za Češku

Premijer Češke Andrej Babiš rekao je da je dobro što je Češka deo Evropske unije i istakao da bi njeno povlačenje iz Unije bilo smrtonosno za Češku.

Babiš je naveo da je članstvo u Uniji Češkoj donelo 741 milijardu kruna (28,9 milijardi evra).

Britanci su se, prema njegovim rečima, odlučili za Bregzit na osnovu lažnih izveštaja i zbog toga što nisu imali dobre informacije, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << češki sajt ČT 24.

Unija ima ogromne prednosti, istakao je češki premijer i dodao da se istovremeno svaka država članica bori za svoje interese.

"Borimo se za slobodno unutrašnje tržište jer su naši ljudi i dalje hendikepirani: trgovci, naša preduzeća, transportne kompanije, dvostruki kvalitet hrane", naveo je Babiš.

Kako je rekao, uvođenje evra Češka trenutno ne želi, želi, kako ističe "da održi nezavisnu finansijsku politiku".

On je, takođe, pomenuo i druge razloge za održavanje krune - ne želi da Češka bude odgovorna za grčke dugove ili za italijanske banke.

Babiš smatra da evrozonu treba reformisati i da bi, kako kaže, njeni političari "mogli doći kod nas na obuku.

"Imamo najbolje javne finansije. Mi smo najstabilnija ekonomija Evropske unije prema Blumbergu", zaključio je češki premijer.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.