BRUTALNA PRETNJA HRVATSKOG MINISTRA: Srbija će snositi posledice

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Jan.2022, 17:30

BRUTALNA PRETNJA HRVATSKOG MINISTRA: Srbija će snositi posledice

Hrvatski ministar spoljnih i evropskih poslova Gordan Grlić Radman rekao je danas da će Srbija zbog, kako tvrdi, "otimanja hrvatske kulturne baštine", snositi posledice u pristupnim pregovorima sa EU.

- Otimanje hrvatske kulturne baštine nije niti u skladu sa evropskim vrednostima i sa perspektivom za koju se Srbija opredelila i zasigurno će imati određene konsekvence kada se budu otvorila određena poglavlja koja su s time u vezi ključna, poput obrazovanja - izjavio >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je Grlić Radman novinarima u Puli povodom zakona o kulturnom nasleđu koji je usvojen krajem decembra u Skupštini Srbije, prenela je Hina.

On je dodao da je zbog toga hrvatski ambasador u Beogradu protestovao kod srpskih vlasti.

Prema njegovim rečima, prisvajanje tuđe kulturne baštine je skandalozno, ali se, kako je rekao, očito uklapa u "hegemonističku politiku širenja takozvanog srpskog sveta".

- To je nama u 21. veku nerazumljivo i neprihvatljivo i to vrlo oštro osuđujemo - istakao je Grlić Radman.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Grlić Radman: Srbija će snositi posledice zbog otimanja hrvatske kulturne baštine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jan.2022

Hrvatski ministar spoljnih i evropskih poslova Gordan Grlić Radman rekao je danas da će Srbija zbog, kako tvrdi, "otimanja hrvatske kulturne baštine", snositi posledice u pristupnim pregovorima sa EU..."Otimanje hrvatske kulturne baštine nije u skladu sa evropskim vrednostima, niti sa perspektivom...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.