BRISEL NE PRESTAJE DA SE MEŠA U UNUTRAŠNJE PITANJE RUSIJE: Evropska unija osudila proterivanje čeških diplomata

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Apr.2021, 23:36

BRISEL NE PRESTAJE DA SE MEŠA U UNUTRAŠNJE PITANJE RUSIJE: Evropska unija osudila proterivanje čeških diplomata

EU je poručila da žali zbog odluke Rusije da protera 20 čeških diplomata kao odgovor na proterivanje 18 zaposlenih u ruskoj ambasadi u Češkoj

Evropska unija poručila je večaras da žali zbog odluke Rusije da protera 20 čeških diplomata kao odgovor na proterivanje 18 zaposlenih u ruskoj ambasadi u Češkoj "na osnovu osnovane sumnje o umešanosti agenata ruske vojne obaveštajne službe u eksploziju skladišta municije u gradu Vrbetice 2014. godine".

- >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Evropska unija je duboko zabrinuta zbog ponavljnja negativnog obrasca opasnog zloćudnog ponašanja Rusije u Evropi. Rusija mora da prekine sa ovim aktivnostima koje krše ustaljene međunarodne principe i norme i ugrožavaju stabilnost u Evropi - navodi se u pisanom saopštenju iz Brisela.

U saopštenju se naglašava i puna podrška i solidarnost EU sa Češkom.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.