BRAVO RUSIJO Francuzi oduševljeni najavom da će vakcina Sputnjik Ve biti registrovana u EU

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Jan.2021, 18:26

"BRAVO RUSIJO" Francuzi oduševljeni najavom da će vakcina Sputnjik Ve biti registrovana u EU

Jedan od čitalaca je naglasio da Rusija nema jednu, već dve vakcine

Čitaoci francuskog lista "Figaro" pozdravili su vest da je Ruski fond za direktne investicije podneo zahtev EU za registraciju vakcine "Sputnjik Ve" (Sputnik V).

: "Sputnjik Ve" i "EpivakKorona". Poslednja se nalazi u trećoj fazi testiranja.

- Kakve predrasude! U Rusiji ima mnogo velikih naučnika u različitim oblastima. Do nedavno, samo su Rusi vodili astronaute do MKS. To je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << postala svakodnevna pojava - napisao je jedan od komentatora.

- Interesantno bi bilo pogledati pregled ove vakcine. Izgleda da je napravljena po svim pravilima. Bravo, Rusijo! - napisao je drugi.

Treći komentator smatra da, u slučaju da EU odbije da registruje rusku vakcinu, to bi značilo da je urađeno iz čisto političkih pobuda:

- Vi ništa ne znate o ruskim naučnim istraživanjima i ne verujete im. Vakcinacija protiv malih boginja počela je u Rusiji trideset godina pre nego u SAD. Poštenije bi bilo priznati da je ovde umešana politika.

- Oni nam zabranjuju da kupujemo ruski gas, kako bi prodavali gas iz škriljaca. Bajden donosi odluke umesto EU - napisao je čitalac.

Komentatori su primetili i deficit vakcina protiv kovid 19 u Evropi, zbog čega je, po njihovom mišljenju, neophodna registracija ruske vakcine.

Ranije je Ruski fond za direktne investicije saopštio da je podneo zahtev za registraciju vakcine "Sputnjik Ve" (Sputnik V) u Evropskoj uniji i očekuje da će proces postepene ekspertize s ciljem registracije vakcine početi u februaru.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.