BORELJ ZATRAŽIO HITAN PREKID VATRE: EU vrši pritisak na obe strane, neophodan sporazum!

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Nov.2023, 14:51

BORELJ ZATRAŽIO HITAN PREKID VATRE: EU vrši pritisak na obe strane, neophodan sporazum!

Životi civila u Pojasu Gaze se moraju zaštiti.

Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj izjavio je danas se rezolucija Saveta bezbednosti UN o humanitarnim pauzama u Gazi mora primeniti i pozvao na hitan prekid neprijateljstava. 

- Odluke Saveta bezbednosti nisu samo reči... One se moraju primeniti - rekao je Borelj u Dohi na zajedničkoj konferenciji za novinare sa katarskim premijerom, šeikom Mohamedom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Bin Abdulrahmanom al-Tanijem.

On je istakao da međunarodna zajednica mora da zauzme stav protiv kršenja međunarodnog prava i dodao da Evropska unija vrši pritisak na obe strane da omoguće sporazum za oslobađanje talaca.

 Borel je pozvao na hitnu i održivu humanitarnu pauzu i ulaganje dodatnih napora da se zaštite životi civila u Pojasu Gaze.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Palestinci pregledaju štetu, tuga nakon izraelskih udara na Rafah u Gazi

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 19.Nov.2023

"Zašto se na našu djecu ne gleda kao na drugu djecu širom svijeta?" pita se čovjek iz Gaze koji je izgubio kćer i dvoje unučadi. Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i sigurnost Žozep Borelj rekao je da se rezolucija Vijeća sigurnosti Ujedinjenih nacija o humanitarnim pauzama...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.