Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Feb.2024, 09:38

BLISKOISTOČNI SUKOB: Hamas preti da će obustaviti pregovore o taocima; Međunarodna zajednica poziva Izrael da izbegne vojnu akciju u Rafi

Rat Izraela i Hamasa – 135. dan. Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj poziva Izrael da izbegne vojnu akciju u gradu Rafa na jugu Gaze, a lideri G7 upozoravaju na razorne posledice te akcije izraelske vojske. Oni koji žele da nas spreče da delujemo u Rafi, u suštini nam govore da izgubimo rat, poručuje izraelski premijer Benjamin Netanjahu i dodaje da to neće dozvoliti. Hamas preti da će obustaviti pregovore o taocima.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Borelj: Prioriteti EU su bezbednosni i okrenuti ka Ukrajini i Bliskom Istoku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Feb.2024

Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj izjavio je danas na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji da EU mora da se pripremi za dug period tenzija sa Rusijom i da zbog toga mora da razvija svoju odbranu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.