Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Jan.2024, 09:15

BLISKOISTIČNI SUKOB: Pogoršava se humanitarna kriza u Gazi

Sukob Izraela i Hamasa – 91. dan. Od početka sukoba u Pojasu Gaze, 7. oktobra, život su izgubila 22.722 Palestinca, saopštilo je Ministarstvo zdravlja u toj enklavi. Dodatno, u istom periodu, povređeno je 58.166 Palestinaca, prenosi Rojters. U poslednja 24 sata, prema navodima ministarstva, život su izgubila najmanje 122 Palestinca, dok je povređeno oko 256. Izrael je izveo nove napade na jugu Gaze, oko Kan Junisa, ali i na položaje Hezbolaha. Granatirani su položaji duž granice sa Libanom kako bi se, navodi IDF, osujetili planirani napadi Hezbolaha, čiji je lider ranije najavio akcije nakon ubistva zamenika lidera Hamasa. Nemačka i EU zabrinute zbog eventualnog uvlačenja Libana u bliskoistočni sukob. Unicef navodi da deca i žene u Gazi ne mogu da se prehrane.  
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Hezbolah tvrdi da je sa 62 rakete gađao Izrael zbog ubistva jednog od lidera Hamasa, IDF uzvratio: "Udarili smo na terorističku ćeliju koja je učestvovala u lansiranju"

Izvor: Blic, 06.Jan.2024

Izraelska vojska je saopštila da je iz pravca Libana danas izvršen napad na oblast severnog Izraela, i da je odgovorila udarom na "terorističku ćeliju" koja je učestvovala u lansiranju.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.