BEZ KOMPROMISA: Evropska unija ozbiljno razmišlja da u SVIM DRŽAVAMA ograniči vožnju s AKOHOLOM NA NULU

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Jul.2023, 14:34

BEZ KOMPROMISA: Evropska unija ozbiljno razmišlja da u SVIM DRŽAVAMA ograniči vožnju s AKOHOLOM NA NULU

Za sada je u mnogim zemljama Evropske unije dozvoljena vožnja sa 0,05 promila, međutim evropski parlamet traži da se svede na nulu.

Prema podacima parlamenta, 23.000 ljudi poginulo je u saobraćajnim nesrećama u EU-u 2021. godine. EU parlament želi da lobira i da kod država članica maksimalna brzina kretanja vozila u naseljenim područjima bude 30 km-h, o čemu smo već pisali na našem portalu. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Ovo ograničenje uveo je Brisel, Pariz, Lion, pojedini gradovi u Španiji, itd. Isto ograničenje brzine bi trebalo da se uvede i tamo gde se kreće veliki broj biciklista i pešaka, piše revija HAK.

U Strazburu evropski parlament zahtevao od država EU da ulože veće napore u smislu bezbednosti saobrćaja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.