Austrijanci: Srpski saobraćajci kradu, MUP negira

Izvor: Vesti-online.com, 22.Jul.2011, 22:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Austrijanci: Srpski saobraćajci kradu, MUP negira

Načelnik Uprave granične policije Srbije Nenad Banović negirao je danas informaciju da se vozačima iz Evropske unije na srpskim graničnim prelazima naplaćuje kazna ako, pored vozačkih dozvola matičnih država, ne poseduju i međunarodnu dozvolu.

"To apsolutno ne odgovara istini. Mi prema Evropskoj uniji imamo bilateralan sporazum prema kome ne treba međunarodna dozvola i to je tačka. To neko širi dezinformacije i to oštro demantujem", rekao je Banović agenciji >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Beta.

Banović je naglasio da granična policija Srbije dobro radi i da omogućava brz promet ljudi i roba, kao i da joj priče o navodnim kaznama za vozače iz Evropske unije ne odgovaraju, jer remete redovan rad.

Švajcarski informativni portal "20 minuta" objavio je danas da u Srbiji "postoji raskorak" između prakse, i odredbe prema kojoj je vozačima iz evropskih zemalja prilikom prelaska srpske granice dovoljna nacionalna vozačka dozvola.

"Od početka juna dobijamo masovno informacije od osoba koje su, iako poseduju važeće vozačke dozvole, na srpskoj granici kažnjene sa i do 250 evra", izjavio je za taj portal Tomas Hajder, stručnjak za saobraćaj u Auto, moto i biciklističkom savezu Austrije (ARBO).

Prema pisanju "20minuta", posle brojnih prijava o kaznama, ARBO i švajcarska Savezna uprava za puteve (ASTRA) su intervenisale posredstvom austrijske i švajcarske ambasade u Beogradu.

I ARBO i ASTRA su od policije u Srbiji i od srpskih diplomata dobile isti odgovor, da je za evropske vozače prilikom prelaska granice dovoljno da imaju vozačku dozvolu svoje zemlje, piše "20 minuta".
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.