Austrija i Slovenija za nastavak procesa proširenja EU

Izvor: B92, 13.Jun.2019, 17:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Austrija i Slovenija za nastavak procesa proširenja EU

Predsednici Austrije i Slovenije, Alekandar van der Belen i Borut Pahro, izjasnili su seza nastavak procesa proširenja EU.

Oni su se izjasnili i o otvaranju pristupnih pregovora Unije sa Severnom Makedonijom i Albanijom.

„Za verodostojnost EU to bi bilo sigurno dobro, ako bi ovde preduzeli korake i ne razočaramo ljude u tim zemljama“, apelovao je, na zajedničkoj konferenciji za štampu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Beču, Van der Belen na članice EU.

I predsednik austrijskog parlamenta Volfgang Sobotka, u razgovoru sa Pahorom, istakao je da Austrija podržava evropsku perspektivu zemalja Zapadnog Balkana.

Pahor i Sobotka su, ujedno, podsetili da je integracija zemalja Balkana dug proces, za koji je neophodno strpljenje.

Predsednik Slovenije ujedno se, prema saopštenju austrijskog parlament, založio da se Zapadni Balkan u pregovorima sa EU treba posmatrati kao celinu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Austrija i Slovenija za nastavak procesa proširenja EU

Izvor: Blic, 13.Jun.2019

Predsednici Austrije i Slovenije, Alekandar van der Belen i Borut Pahor, izjasnili su se danas za nastavak procesa proširenja EU i otvaranje pristupnih pregovora Unije sa Severnom Makedonijom i Albanijom.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.