Asad: Zapad je daleko od koncepta iskrenosti, on ne daje, on samo uzima

Izvor: Vostok.rs, 24.Jun.2018, 13:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Asad: Zapad je daleko od koncepta iskrenosti, on ne daje, on samo uzima

EU i Sjedinjene Države neće učestvovati u obnovi Sirije, izjavio je predsednik Sirije Bašar Asad u intervjuu za kanal NTV.

Šef države je reči pojedinih političara, da neće pomoći Damask, sve dok je na vlasti sadašnja vlada, kao "najbolje" izjave sa Zapada tokom rata u Siriji.

Naglasio je da ne namerava da uključi EU i Sjedinjene Države u projekte rekonstrukcije.

"Mi im to jednostavno nećemo dozvoliti. Hoće li doći sa novcem ili ne? Oni će nuditi kredite, donacije ili grantove, svašta. Nama Zapad ne treba. Zapad je daleko od koncepta iskrenosti - on ne daje, on samo uzima", objašnjava predsednik.

Prema rečima sirijskog lidera, zemlja će se osloniti samo na vlastite snage, a u teškim situacijama na pomoć prijatelja.

"Možda će obnova Sirije trajati duže vremena, ali ipak, nema razloga za zabrinutost", rekao je Asad.

Istovremeno je istakao da mnoge evropske kompanije pokušavaju da uspostave aktivnosti u sirijskoj Arapskoj Republici, ali se one vode isključivo željom da zarade.

"Ovakvu politiku podržavaju vlade zemalja EU, ali do sada to nisu javno saopštavale", dodao je Asad.

"Kada je reč o obnovi zemlje nakon rata, potrebno je oko 400 milijardi, plus ili minus za sve, celo tržište, celu ekonomiju", rekao je Asad.

U aprilu je saopšteno da će sirijska vlada dati prednost ruskim kompanijama koje će učestvovati u obnovi infrastrukture. Prema rečima stručnjaka, rekonstrukcija ekonomskog kompleksa zemlje može trajati do 15 godina.
Čitajte više na Situacija u Siriji - iz minuta u minut
 

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Asad: Kada se ne poštuju međunarodni propisi svet živi prema zakonu džungle

Izvor: Vostok.rs, 25.Jun.2018, 08:47

Predsednik Sirije Bašar Asad je priznao da ga ne dotiču kritike na njegov račun, jer kod njega „svaka kap krvi bilo kog Sirijca izaziva mnogo više emocija“.. . „Katastrofa u Siriji traje već sedam godina. U uslovima velike tuge, manji pritisak se ne oseća“, rekao je Asad u intervjuu...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.