Arnautoviću preti najmanje 10 utakmica suspenzije

Izvor: B92, 15.Jun.2021, 13:28

Arnautoviću preti najmanje 10 utakmica suspenzije

Evropska fudbalska unija (UEFA) istražiće tvrdnje da je reprezentativac Austrije Marko Arnautović na nacionalnoj osnovi vređao igrača Severne Makedonije.

Fudbalski savez Severne Makedonije je tražio od UEFA da kazni Arnautovića, koji je, kako se tvrdi, na nacionalnoj osnovi, nakon što je u nedelju postigao gol, na srpskom uvredio i opsovao reprezentativca Ezdžana Alioskog, koji je albanskog porekla.

Arnautovićev otac je Srbin, a majka je Austrijanka. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Prema disciplinskom pravilniku UEFA, igrač može da dobije kaznu od najmanje 10 utakmica za uvrede na rasnoj i etničkoj osnovi.

Arnautović se izvinio i rekao da nije rasista, već da su neke reči izgovorene usled emotivnog naboja.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Arnautoviću prijeti najmanje deset utakmica suspenzije

Izvor: Nezavisne Novine, 15.Jun.2021

Evropska fudbalska unija (UEFA) istražiće tvrdnje da je reprezentativac Austrije Marko Arnautović na nacionalnoj osnovi vrijeđao igrača Sjeverne Makedonije.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.