Apostolova: Najbolje rešenje za nastavak dijaloga je ukidanje taksi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jun.2019, 09:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Apostolova: Najbolje rešenje za nastavak dijaloga je ukidanje taksi

Šefica kancelarije EU u Prištini Natalija Apostolova izjavila je danas za RTK2 da je najbolje rešenje za nastavak dijaloga Beograda i Prištine da privremene prištinske institucije ukinu taksu na proizvode iz centralne Srbije i podsetila da su uvođenjem taksi prekršeni sporazum Cefta i Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa EU.

Ona >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je navela da dijalog nije suspendovan, ali da je svakako u problemu i dodala da se sada traži izlaz iz te situacije kako bi se obe strane vratile za pregovarački sto.

„Da bi se nastavio dijalog mora doći do povlačenja takse i mora biti političke volje da se dođe do obostrano prihvatljivog rešenja" , rekla je Apostolova.

Ona angažovanje Nemačke i Francuske vidi kao podršku nastavku dijaloga, koja je, kako kaže dobrodošla, ako će dati rešenje.

Komentarišući najave predstavnika privremenih institucija u Prištini da neće dozvoliti formiranje Zajednice srpskih opština, Aposolova je rekla da je nemoguće eliminisati ono što je dogovoreno i dodala da obe strane imaju obavezu da sprovedu odredbe Briselskog sporazuma.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Najbolje rešenje za nastavak dijaloga je ukidanje takse"

Izvor: RTS, 14.Jun.2019

Izveštaj o napretku Kosova potvrđuje njegovu evropsku perspektivu, ali i pokazuje da nema prečica na putu do EU, rekla je šefica kancelarije EU na Kosovu Natalija Apostolova i dodala da je čaša do pola puna, te da je za nastavak reformi potrebna snažna politička volja Skupštine i Vlade. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.