Ambasadorka Švedske: Posvećeni smo članstvu Srbije u EU, potreban dodatni napredak

Izvor: Beta, 23.Okt.2021, 09:18

Ambasadorka Švedske: Posvećeni smo članstvu Srbije u EU, potreban dodatni napredak

Nova ambasadorka Švedske u Beogradu Anika Ben David (Annika Ben David) izjavila je da je njena zemlja snažno posvećena evropskim integracijama Srbije koja na tom putu treba da ostvari dodatni napredak u više važnih oblasti, pre svega u dostizanju demokratskih standarda.U intervjuu agenciji Beta, ambasadorka Ben David je rekla da je "srećna što je godišnji izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije (na putu ka EU) dobro primljen u Beogradu", navodeći da taj dokument predstavlja "priznanje za napredak koji je postignut", ali da obuhvata "i posao koji još nije uradjen"."To se naročito odnosi na stanje demokratije, gde vidimo nazadovanje, prema medjunarodnim indeksima koji mere demokratske standarde, uključujući izveštaj švedskog Instituta V-Dem. Veoma važne komponente svake snažne demokratije su principi vladavine prava i borba protiv korupcije. U tim oblastima je potrebno učiniti dodatni napredak", kazala je Ben David.Navela je da su bezbednost novinara, sloboda medija, pluralizam medija i pristup informacijama "takodje oblasti u kojima je bilo napretka", ali da je sada "važno da uslede dodatne mere radi daljeg napredovanja, naročito primena dobrih mera koje su usvojene, kako bi proces pristupanja Srbije Uniji mogao da bude ubrzan".Švedska ambasadorka je rekla da je podrška pristupanju Srbije Evropskoj uniji "glavna premisa angažmana" diplomatske misije koju ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ambasadorka Švedske: Posvećeni smo članstvu Srbije u EU, potreban napredak

Izvor: N1 televizija, 23.Okt.2021

Nova ambasadorka Švedske u Beogradu Anika Ben David izjavila je da je njena zemlja snažno posvećena evropskim integracijama Srbije koja na tom putu treba da ostvari dodatni napredak u više važnih oblasti, pre svega u dostizanju demokratskih standarda.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.