Ambasadori podržali put u EU

Izvor: RTS, 11.Sep.2012, 19:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasadori podržali put u EU

Nebojša Stefanović predsednik Skuštine, odvojeno se sastao sa ambasadorima Slovačke, Portugala i Norveške, koji su podržalivaju nastavak evrointegracija Srbije.

Predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović razgovarao je odvojeno sa ambasadorima Slovačke, Portugala i Norveške, koji su podržali nastavak evropskih integracija Srbije, saopšteno je iz Parlamenta.

Slovački ambasador Jan Veršo je ocenio da u odnosima Srbije i Slovačke nema otvorenih pitanja, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kao i da je Slovačka uvek podržavala Srbiju u procesu integracije u EU.

Ambasadorka Portugala Mariju do Karmo Alegro de Magaljaješ ocenila je odluku o učestvovanju delegacije Srbije na skupovima na kojima učestvuju predstavnici vlasti u Prištini kao razumnu i dokaz dobre volje Srbije, što je u EU dobro prihvaćeno.

Norveški ambasador Niklas Ragnar Hamsvag podsetio je da Norveška, iako nije članica EU, podržava jedan od proklamovanih ciljeva Srbije - pridruživanje EU, navodi se u saopštenju.

Stefanović je gostima rekao da Srbija traži poštovanje rezolucije 1244 i bezbedan život za sve koji žive na Kosovu i Metohiji.

Predsednik Skupštine je rekao da se boji da bi prestanak takozvane nadgledane nezavisnosti mogao da dovede do novog nasilja nad Srbima.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ambasadori podržali evrointegracije

Izvor: RTS, 11.Sep.2012

Nebojša Stefanović predsednik Skuštine, odvojeno se sastao sa ambasadorima Slovačke, Portugala i Norveške, koji su podržali nastavak evrointegracija Srbije...Predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović razgovarao je odvojeno sa ambasadorima Slovačke, Portugala i Norveške, koji su podržali...

Nastavak na RTS...

Stefanović i Konuzin o novoj eri odnosa dve zemlje

Izvor: Akter, 12.Sep.2012, 17:29

Ruski ambasador Aleksandar Konuzin i predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović ocenili su danas u Beogradu da je došlo do "nove ere" u odnosima Srbije i Rusije, saopšteno je iz srpskog parlamenta

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.