Читај ми!

Ambasadori podržali evrointegracije

Nebojša Stefanović predsednik Skuštine, odvojeno se sastao sa ambasadorima Slovačke, Portugala i Norveške, koji su podržali nastavak evrointegracija Srbije.

Predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović razgovarao je odvojeno sa ambasadorima Slovačke, Norveške i Portugala, koji su podržali nastavak evropskih integracija Srbije, saopšteno je iz Parlamenta.

Slovački ambasador Jan Veršo je ocenio da u odnosima Srbije i Slovačke nema otvorenih pitanja, kao i da je Slovačka uvek podržavala Srbiju u procesu integracije u EU.

Ambasador Veršo je istakao tri osnovna cilja Slovačke u bilateralnim odnosima sa Srbijom. Pre svega, podršku i pomoć Srbiji u procesu integracije u EU, gde Slovačka može ponuditi svoja iskustva u tom procesu.

Drugi cilj, prema slovačkom ambasadoru, bio bi jačanje ekonomske saradnje, a treći je slovačka manjina koja je lojalna Srbiji i potpuno integrisana u društvo, saopšteno je. 

Norveški ambasador Niklas Ragnar Hamsvag podsetio je da Norveška, iako nije članica EU, podržava jedan od proklamovanih ciljeva Srbije - pridruživanje EU, navodi se u saopštenju.

Prema saopštenju Skupštine, ambasador Norveške je rekao da smatra da u Norveškoj postoji interes za dalje investicije na srpsko tržište.

Ambasadorka Portugala Mariju do Karmo Alegro de Magaljaješ ocenila je odluku o učestvovanju delegacije Srbije na skupovima na kojima učestvuju predstavnici vlasti u Prištini kao razumnu i dokaz dobre volje Srbije, što je u EU dobro prihvaćeno.

Predsednik Skupštine Srbije je zatražio pomoć u pokušaju da se zaštite životi i imovina Srba na Kosovu i Metohiji u svetlu prestanka ograničene nezavisnosti što bi moglo biti iskorišćeno za dalji progon Srba i nealbanskog življa.

Stefanović je gostima rekao da Srbija traži poštovanje rezolucije 1244 i bezbedan život za sve koji žive na Kosovu i Metohiji.

Predsednik Skupštine je rekao da se boji da bi prestanak takozvane nadgledane nezavisnosti mogao da dovede do novog nasilja nad Srbima.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 03. јун 2024.
20° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије