Ambasadori EU: Srbija potpuno nespremna za migrante

Izvor: Radio 021, 23.Jun.2015, 20:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasadori EU: Srbija potpuno nespremna za migrante

Ambasadori i predstavnici ambasada pet najuticajnijih zemalja EU u Beogradu vrlo su zabrinuti zbog nespremnosti Srbije da ublaži situaciju u kojoj se nazla zbog velikog priliva migranata iz ratom zahvaćenih područja.

Oni od premijera Aleksandra Vučića očekuju da hitno mobiliše sve raspoložive snage kako bi Beograd napravio plan i redosled koraka za ublažavanje problema. Predložene su i mere koje bi Srbija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << trebalo da ispuni, saznaje Danas iz diplomatskih izvora.

Neki od zaključaka sa sastanka predstavnika najuticajnijih zemalja EU u Beogradu jesu da je Srbija potpuno nespremna za ublažavanje i rešavanje problema sa kojima se suočava, da vlasti u Beogradu hitno moraju da shvate u kakvoj su situaciji, da problem sa migrantima i azilantima dobija razmere ozbiljne humanitarne katastrofe, a predložene su mere kojima bi Srbija, ukoliko ih ispuni, mogla da ublaži neke od novonastalih problema.

Kako se saznaje, zaključci i predlozi biće predočeni premijeru Vučiću po povratku iz Brisela.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

AMBASADORI EU NAS SAVETUJU: Srbija da izgradi velike centre za prihvat imigranata

Izvor: Kurir, 23.Jun.2015

Ambasadori i predstavnici ambasada pet najuticajnijih zemalja EU u Beogradu traže da Srbija ispuni set mera za zbrinjavanje emigranata, medju kojima je i gradnja ozbiljnih smeštajnih kapaciteta..Ambasadori i predstavnici ambasada pet najuticajnijih zemalja EU u Beogradu vrlo su zabrinuti zbog nespremnosti...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.