Ambasador EU u Srbiji u dvodnevnoj posjeti Novom Pazaru

Izvor: SandzakPress.net, 07.Sep.2023, 16:28

Ambasador EU u Srbiji u dvodnevnoj posjeti Novom Pazaru

Ambasador Evropske unije u Srbiji Emanuele Žiofre rekao je danas u Novom Pazaru da će EU i Novi Pazar u budućnosti mnogo pažnje posvetiti realizaciji zajedničkih projekata u oblasti životne sredine, kao jednog od najvažnijih pitanja. Žiofrea, ambasadora Slovenije, Damjana Berganta i zamenika ambasadora Francuske, Fatiha Akcala primila je predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća dr. Misala Pramenković sa saradnicima. Tokom sastanka, bilo je riječi o nadležnostima i aktivnostima >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << Vijeća, ali o izazovima sa kojima se Vijeće susreće u svom radu, kao i o aktuelnim političkim i ekonomskim pitanjima u Sandžaku. Predsjednik Mešihata primio ambasadora EU u Srbiji Predsjednik Mešihata Islamske zajednice muftija dr. Mevlud ef. Dudić, 07.09.2023. godine, primio je ambasadora Evropske unije u Srbiji g. Emanuela Žiofrea u pratnji ambasadora Slovenije g. Damjana Berganta, zamjenika ambasadora Francuske g. Fatiha Akdžala i savjetnice u Delegaciji EU g-đe Gordane Arackić. Na interesovanje evropskih diplomata, kazao je da se nagomilane nepravde prema muslimanima i Islamskoj zajednici ispravljaju uz očekivanje da taj proces bude brži, što je jedan od uslova ulaska zemlje u Evropsku uniju, te da je zadovoljstvo biti u uređenom društvu kakvo je zajednica evropskih zemalja, kojoj pripadaju i Bošnjaci kao domicilni evropski narod. Muftija Dudić je istakao da Islamska zajednica Bošnjaka ima svoje džemate u svim evropskim zemljama i da očekuje da će islam kao zvanična religija, po uzoru na Austriju, Hrvatsku i Sloveniju, biti priznat u mnogim državama Evropske unije. Susret sa gradonačelnikom Novog Pazara   Ambasador i šef Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji Emanuele Žiofre, ambasador Slovenije Damjan Bergant i zamenik ambasadora Francuske Fatih Akcal sastali su se tokom dvodnevne zvanične posete Novom Pazaru sa gradonačelnikom Nihatom Biševcem. Kroz realizaciju projekata u različitim oblastima, sa posebnim fokusom na sektor privrede i ekologije, kao i ulaganje u infrastrukturu, najavljen je nastavak partnerstva. „Sastanak je potvrda o nastavku dobre saradnje koja će u periodu pred nama biti na još većem nivou u svim oblastima, sa fokusom na ekologiju,  i privrednu delatnost. Želimo da usmerimo zajedničke kapacitete na stvaranje boljih uslova života za naše građane“, rekao je gradonačelnik Nihat Biševac. Osvrnuvši se na izjavu ambasadora Francuske Pjera Košara od pre nekoliko meseci, da će Francuska i EU podržati konkretan razvoj Novog Pazara, gradonačelnik Biševac je istakao da će Svetska banka i Razvojna agencija Francuske finansirati infrastrukturne projekte u oblasti saobraćajnica, rasvete i životne sredine. Taj projekat je vredan skoro 3 miliona eura. The post Ambasador EU u Srbiji u dvodnevnoj posjeti Novom Pazaru appeared first on Sandžak PRESS.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

Ambasador EU u Srbiji Emanuele Žiofre u dvodnevnoj poseti Novom Pazaru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Sep.2023

Ambasador Evropske unije u Srbiji Emanuele Žiofre rekao je danas u Novom Pazaru da će EU i Novi Pazar u budućnosti mnogo pažnje posvetiti realizaciji zajedničkih projekata u oblasti životne sredine, kao jednog od najvažnijih pitanja. Žiofrea, ambasadora Slovenije, Damjana Berganta i zamenika...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.