Ambasada Rumunije obeležila nacionalni praznik

Izvor: RTS, 03.Dec.2018, 22:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasada Rumunije obeležila nacionalni praznik

Povodom nacionalnog praznika, Dana rumunskog ujedinjenja, ambasade ove zemlje u Srbiji organizovala je svečani prijem.
Zvanice je, u beogradskom hotelu Hajat, dočekala ambasadorka Rumunije u Srbiji Oana Kristina Popa, koja je istakla snažne i veoma dobre odnose Rumunije i Srbije i podsetila na tradicionalno prijateljstvo i bliskost dva naroda, rumunskog i srpskog.
Popa je navela da je Rumunija već >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 10 godina uvažena članica Evropske unije, a da će od 1. januara naredne godine predsedavati Savetu Evropske unije.
Prijemu su prisustvovali ministri, predstavnici javnog i kulturnog života, diplomatskog kora, visoki vojni zvaničnici, crkveni velikodostojnici i drugi.
Rumunija svoj Nacionalni praznik, Dan rumunskog ujedinjenja, slavi u znak sećanja na 1. decembar 1918. godine kada se Transilvanija ujedinila sa Kraljevinom Rumunijom, a Besarabija i Bukovina vraćene u njene granice.
Time je ispunjen vekovni san o ujedinjenju svih Rumuna u jednu državu.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.