Alarmantno upozorenje: Bez dogovora, to će biti katastrofa

Izvor: B92, 14.Sep.2018, 13:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Alarmantno upozorenje: Bez dogovora, to će biti katastrofa

London -- Izlazak Velike Britanije iz Evropske unije bez dogovora o budućim odnosima mogao bi imati katastrofalne posledice kao finansijska kriza pre 10 godina.

To je izjavio guverener britanske centralne banke Mark Karni.

Tokom specijalnog sastaka kabineta o pripremama za izlazak iz EU, Karni je govorio premijerki Terezi Mej i ministrima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << o kobnim posledicama Bregzita bez dogovora, preneo je list Gardijan (The Guardian).

Izvori iz vlade su naveli da je šef Banke Engleske rekao da bi nezaposlenost mogla dostići dvocifreni broj, da bi cene nekretnina mogle pasti 25 do 35 odsto u naredne tri godine, kao i da bi moglo bilo problema u saobraćajnim vezama.

Britanska vlada je posle sastanka izdala tehnička obaveštenja šta bi se moglo desiti s Bregzitom bez dogovora - britanske vozačke dozvole možda neće važiti u EU, dok će vlasnicima britanskih pasoša koji su blizu isticanja možda biti uskraćen ulazak u zemlje EU.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.