Ako Srbija donese prave odluke, daću pozitivan signal Bundestagu

Izvor: Vesti-online.com, 20.Maj.2013, 12:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ako Srbija donese prave odluke, daću pozitivan signal Bundestagu"

Šef nemačke diplomatije Gido Vestervele izjavio je danas u Beogradu da ako u Srbiji budu donete prave odluke i ako bude opipljivih rezultata u primeni sporazuma Beograda i Prištine, može dati pozitivan signal Bundestagu za odluku o datumu za početak pregovora Srbije sa EU.

"Moja poseta Srbiji je gest ohrabrenja. EU može učiniti dobro >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << za Srbiju i Srbija može učiniti dobro za EU. Zato je važno da donesemo ispravne odluke"  

Na konferenciji za novinare posle razgovora sa premijerom Srbije Ivicom Dačićem u Vladi Srbije, Vestervele je rekao da ne može da prejudicira odluku šefova država ili vlada EU ili Bundestaga, ali i naglasio da je sporazum Beograda i Prištine od 19. aprila bio istorijski i da su sad potrebni konkretni koraci za njegovo sprovođenje.

 

"Moja poseta Srbiji je gest ohrabrenja. EU može učiniti dobro za Srbiju i Srbija može učiniti dobro za EU i zato je važno da u ovim istorijskim trenucima donesemo ispravne odluke", rekao je Vestervele, koji se prvo sastao sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Njemačka očekuje konkretne rezultate u primjeni sporazuma

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 20.Maj.2013

Šef njemačke diplomatije Gvido Vestervele izjavio je danas u Beogradu da ako u Srbiji budu donijete prave odluke i ako bude opipljivih rezultata u primjeni sporazuma Beograda i Prištine, to može dati pozitivan signal Bundestagu za odluku datumu za početak pregovora Srbije sa EU. Na konferenciji...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Vestervele: Ako bude rezultata sporazuma sa Prištinom, daću preporuku Bundestagu

Izvor: NaDlanu.com, 20.Maj.2013

Gido Vestervele kaže da ako bude opipljivih rezultata u primeni sporazuma sa Prištinom, može dati pozitivan signal Bundestagu za odluku o datumu za pregovore. ..Šef nemačke diplomatije je na konferenciji za novinare posle razgovora sa premijerom Srbije Ivicom Dačićem rekao da ne može da prejudicira...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.