Adam: Belgijski ustavni model se ne može kopirati u drugoj situaciji

Izvor: Beta Video, 06.Feb.2022, 10:20

Adam: Belgijski ustavni model se ne može kopirati u drugoj situaciji

BEOGRAD - “Belgija podržava napore EU i njenog specijalnog predstavnika za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka da približi obe strane postavljenom cilju, pravno obavezujućem sveobuhvatnom sporazumu koji bi doveo do normalizacije odnosa. Tokom karijere sam objašnjavao svim sagovornicima da je Belgija zemlja koja izvozi mnogo stvari, ali ne i svoj ustavni model”, rekao je ambasador Belgije u Srbiji Kun Adam. (CH1)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Adam: Neki elementi belgijskog modela su možda zanimljivi za razmatranje kad je reč o Kosovu

Izvor: Beta Video, 06.Feb.2022

BEOGRAD - “Belgija ima veoma sofisticiran instrumente i mehanizme za rešavanje konflikata. Kada god neka zajednica ili region misli da druga zajednica ili region donosi odluku protiv interesa tog entiteta, pokreće se procedura koja zaustavlja spornu pravnu inicijativu i primorava političare na razgovor...

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta Video. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta Video. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.