AP: Suđenje za zločin u Srebrenici – test za Srbiju

Izvor: RTS, 14.Nov.2017, 21:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AP: Suđenje za zločin u Srebrenici – test za Srbiju

Agencija AP prenela je vest da je ispočetka krenulo suđenje osmorici Srba, optuženima za ratni zločin u selu Kravice kod Srebrenice, uz konstataciju da se ono smatra testom napora Srbije da kazni ratne zločince.
Agencija navodi da to predstavlja i važan korak Srbije, koja teži članstvu u EU, u pomirenju na Balkanu, više od dve decenije posle rata u Bosni.
Suđenje je danas formalno krenulo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ispočetka u Odeljenju za ratne zločine Višeg suda u Beogradu, optuženima za ratni zločin u selu Kravice kod Srebrenice, nakon što je suđenje bilo u prekidu više meseci zbog formalnih nedostataka u optužnici, odnosno jer nije bila podneta od ovlašćenog tužioca za ratne zločine.
Optužnica u ovom slučaju tereti osmoricu pripadnika Specijalne brigade MUP-a Republike Srpske kojima se na teret stavlja krivično delo ratni zločin protiv civilnog stanovništva u saizvršilaštvu, zbog sumnje da su u hangaru "Kravice" kod Srebrenice 14. jula 1995. godine ubili 1.313 muslimana.
Oni su na početku suđenja negirali navode optužnice.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.