AP: EU se sprema da ograniči Šengen na dve godine

Izvor: Press, 12.Feb.2016, 17:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AP: EU se sprema da ograniči Šengen na dve godine

Zemlje članice Evropske unije spremaju se da ograniče Šengenski režim na dve godine zbog migrantske krize, prenosi AP pozivajući se na poverljiva dokumenta.
      Dokumentima, u koje je AP imao uvid, predviđeno je da svaka od 26 zemalja članica Šengen zone može jednostrano da uspostavi granične kontrole maksimalno šest meseci. 
>> Pročitaj celu vest na sajtu Press << /> Taj period može da bude produžen na dve godine ako se utvrdi da neka članica ne uspeva da zaštiti svoje granice.
Ova dokumenta pokazuju da su nosioci političkih odluka u EU spremni da proglase da Grčka ne uspeva dovoljno da zaštiti svoju granicu. 
Oko 2.000 ljudi još uvek svakodnevno stiže na grčka ostrva krijumčarskim brodovima iz Turske.
Neimenovani evropski zvaničnik pokazao je pomenuta dokumenta agenciji AP pod uslovom da ostane anoniman jer su dokumenta poverljiva.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EU: Funkcionisanje Šengena je "u ozbiljnoj opasnosti"

Izvor: Studio B, 12.Feb.2016

Evropska unija saopšila je da je funkcionisanje Šengena "u ozbiljnoj opasnosti" i da Grčka mora da uradi više na rešavanju migrantske krize...EU navodi da postoje "ozbiljne manjkavosti" kako Grčka štiti svoje granice, koje su istovremeno i spoljne granice EU...Više od milion migranata je ušlo...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.