AMERIKA JE OD PRIŠTINSKIH VLASTI STVORILA MONSTRUMA Zaharova oštro o situaciji na KiM: Zločinački režim!

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jun.2023, 22:59

"AMERIKA JE OD PRIŠTINSKIH VLASTI STVORILA MONSTRUMA" Zaharova oštro o situaciji na KiM: Zločinački režim!

Marija Zaharova komentarisala je situaciju na Kosmetu.

"Amerika je stvorila male monstrume, a sada će isti ti monstrumi početi da ujedaju svog tvorca", rekla je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, komentarišući novu eskalaciju na KiM i to što ovoga puta SAD i EU nisu stali u odbranu premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija.

Istorija međunarodnih odnosa beleži mnoge slične slučajeve, rekla >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je ona odgovarajući na pitanje RT Balkan da li će Zapad ikada shvatiti da su podrška nezakonitoj nezavisnosti i kršenje međunarodnog prava zapravo Pandorina kutija.

"Ima mnogo takvih primera. Sećamo se da je Amerika investirala u Bin Ladena i Al Kaidu, znamo šta se na kraju desilo. Upravo su oni napali Ameriku. Dobro se sećamo toga", podsetila je ona.

Slično se desilo i na Kosovu i Metohiji, gde su "SAD, manipulišući i kršeći međunarodno pravo, manipulišući istorijskim činjenicama i realnošću, izmislili neku 'državu', kako to oni nazivaju, računajući da će uvek moći da je iskoriste. Obećali su da će Kosovo da bude prosperitetna država u centru Evrope, ali nema nikakve prosperitetne države", istakla je Zaharova.

Ono što je ostalo su bol, stradanje i patnja srpskog naroda koji je podeljen i pocepan, naglasila je.

"Dobili su režim kojim se ne može upravljati, režim koji je u suštini zločinački. Zločinačka je i njegova sadašnja suština, ali i ono čime se bavio 90-ih u vreme ratova u bivšoj Jugoslaviji", rekla je ona.

Isto se desilo i na teritoriji Ukrajine, "gde se kijevski režim, stvoren rukama Zapada i Vašingtona, pred našim očima pretvara u još jednu međunarodnu terorističku jedinicu, koja će isto tako uskoro početi da ujeda svoje tvorce, svoje sponzore, svoje vladare, kako su to i pre njih radili", ukazala je Zaharova.

Isti je način ispoljavanja, različit je opseg, ali je suština ista, zaključila je.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Zaharova o KiM: Amerika je od prištinskih vlasti stvorila monstruma

Izvor: 24sedam.rs, 16.Jun.2023, 07:55

Istorija međunarodnih odnosa beleži mnoge slične slučajeve - navela je ona

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.