AKV: Uključiti advokate u pregovore za poglavlje 23

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jul.2016, 15:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AKV: Uključiti advokate u pregovore za poglavlje 23

Advokatska komora Vojvodine (AKV) pozdravila je danas činjenicu da je Srbija otvorila poglavlje 23 u pregovorima o pristupanju Evropskoj uniji, ali je navela da advokati Srbije nisu uključeni u pregovarački tim.

"Uspeh pregovaračkih timova i očuvanje vrednosti zavisiće i od stepena učešća advokature Srbije u pregovaranju", navedeno je u saopštenju koje je potpisao predsednik AKV Srđan Sikimić.

On je podsetio da Akcioni plan za poglavlje 23 obuhvata, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pored sudske vlasti i javnog tužilaštva, i sve ustavno-pravne institucije koje se bave primenom prava.

"Od nosioca aktivnosti očekujemo u narednom periodu punu zaštitu ustavnog načela podele vlasti, kao i zaštitu kontinentalnog pravnog poretka", naveo je Sikimić.

Dodao je da je otvaranje poglavlja 23 veoma značajno i zbog činjenice što će se u okviru unapređenja nezavisnosti i samostalnosti sudske vlasti razmatrati i pitanja od interesa za položaj i ulogu advokature, kao nezavisne i samostalne službe u zaštiti ljudskih prava, sloboda i interesa građana zasnovanih na zakonu.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.