AKO EU TO NE MOŽE, ČEMU SLUŽI? Mađarski prst u oko Briselu: Ogrezli smo u ratu...

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Maj.2023, 23:24

"AKO EU TO NE MOŽE, ČEMU SLUŽI?" Mađarski prst u oko Briselu: Ogrezli smo u ratu...

Orban je ocenio da je šteta što je primer Vesprema izuzetak, a ne pravilo.

Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je da bi Mađarska i Evropska unija mogle zajedno da postignu velike stvari ako Brisel savlada svoju "mađarofobiju". Rekao je to danas u Vespremu, u zapadnoj Mađarskoj, gde je otvorio Centar za ples i pokret ActiCity, kao deo projekta Vesprem-Balaton 2023, koji se realizuje u okviru programa Evropske prestonice kulture.

Orban je zahvalio >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << EU što je izabrala Vesprem i Mađarsku, za Evropsku prestonicu kulture.

On je dodao da bi Mađarska i Brisel mogli zajedno da urade velike stvari samo da su "briselske birokrate uspele da savladaju svoju dobro razvijenu mađarofobiju", javila je agencija MTI.

- EU je stvorena kao moderan oblik evropske saradnje za postizanje mira i prosperiteta, ali danas smo "ogrezli u ratu", rekao je on, dodajući da su ekonomska situacija i izgledi sumorni, javlja Tanjug.

- Ako Evropska unija ne može da ispuni svoju prvobitnu misiju, čemu služi - zapitao je mađarski premijer i poručio da ukoliko se ne odgovori na to pitanje, "dani lepih tradicija i programa poput Evropske prestonice kulture su odbrojani".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.