AKCIJE SRPSKE POLICIJE BIĆE JOŠ USPEŠNIJE: Vulin i direktorka kancelarije Evropola razgovarali o nastavku saradnje

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Apr.2021, 18:21

AKCIJE SRPSKE POLICIJE BIĆE JOŠ USPEŠNIJE: Vulin i direktorka kancelarije Evropola razgovarali o nastavku saradnje

Vulin je istakao zadovoljstvo saradnjom sa Evropolom u razmeni informacija na strateškom i operativnom nivou

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i izvršna direktorka kancelarije Evropola Katrin de Bol razgovarali su danas o nastavku saradnje u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala i terorizma.

i naglasio da je Srbija spremna da pruži pun doprinos razvoju strateških dokumenata ove specijalizovane agencije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Evropske unije.

Ministar je naglasio da je direktna saradnja srpske policije i Evropola rezultirala uspešnim akcijama u borbi protiv organizovanog kriminala, koji, kako je naveo, predstavljaju transnacionalni problem i zahtevaju saradnju i reagovanje ne samo na nacionalnom, već na regionalnom i međunarodnom nivou.

Na sastanku je ocenjeno da bi Evropol mogao da pruži značajan doprinos jačanju kapaciteta srpske policije kroz zajedničke obuke usmerene ka oduzimanju imovine proistekle iz krivičnog dela, sa posebnim akcentom na korišćenje kriptovaluta u finansiranju kriminlanih aktivnosti.

Katrin de Bol zahvalila je ministru Vulinu na otvorenoj saradnji na obostrano zadovoljstvo i izrazila očekivanje da će Srbija pružiti pun doprinos u borbi protiv organizovanih kriminalnih grupa visokog rizika.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.