A. Šešelj: Srbija da napusti pregovore o pridruživanju EU i okrene se Evroazijskoj uniji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Maj.2020, 15:36

A. Šešelj: Srbija da napusti pregovore o pridruživanju EU i okrene se Evroazijskoj uniji

Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke Aleksandar Šešelj izjavio je da se srpski radikali zalažu da Srbija napusti pregovore o pridruživanju Evropskoj uniji i da uspostavi čvršćee veze s Rusijom i Kinom, i okrene se Evroazijskoj uniji.

Srpska radikalna stranka se zalaže za savez Srbije i Ruske Federacije, za članstvo Srbije u Evroazijskoj uniji i za članstvo Srbije u vojnom savezu ODKB na čijem >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << čelu je Ruska Federacija, rekao je Šešelj novinarima u Skupštini Srbije.

Dodao je da Srbija ni danas nije ništa bliže EU nego pre dve decenije, a u međuvremenu je morala da ispunjava neke "ponižavajuće uslove" i da radi stvari koje nisu u njenom nacionalnom interesu, kao što su saradnja s Haškim tribunalom i briselski pregovori, odnosno pregovori Beograda i Prištine čiji su ishodi na štetu nacionalnih interesa.

"U toku epidemije pokazalo se ne samo da nam takozvani partneri iz EU nisu pomogli, već su zabranili izvoz medicinske opreme za zemlje koje nisu u EU i na taj način nam poslali snažnu poruku šta o nama misle i za šta nas smatraju", ocenio je Šešelj, te dodao da su s druge strane Rusija i Kina doprineli u borbi Srbije s virusom.

Šešelj je kazao i da vlast nije prihvatila inicijativu SRS da se osoblju Srpsko-ruskog humanitarnog centra u Nišu da diplomatski status, niti da se sličan centar formira i u Vojvodini, iako je prikupila više od 30.000 potpisa građana Srbije.

Radikali su, prema njegovim rečima, uvereni da EU neće više primati nove članice, a da će zemlje "sa periferije Evrope" budućnost imati samo u "malom šengenu", zbog čega radikali smatraju da su naši interesi svakako u savezu sa Rusijom.

"Mi smatramo da je to naša perspektiva, da to treba da bude politika Vlade Srbije, a ne ispunjavanje svih mogućih zahteva iz Brisela. Videli smo da oni nisu u našem interesu i videli smo da evropske integracije nisu budućnost za ovaj region", rekao je Šešelj.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.