Verujem da će Euleks priznati grešku i osloboditi Olivera

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Jun.2015, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Verujem da će Euleks priznati grešku i osloboditi Olivera"

Supruga Olivera Ivanovića Milena Popović Ivanović izjavila je za Radio-televiziju Vojvodine da je sudski proces koji se vodi protv njenog supruga Olivera Ivanovića, koji je i lider Grđanske inicjative "Srbija, demokratija, pravda" politički motivisan i da je motivisan željom Međunarodne zajednice da balansira i umiri kosovsku javnost zbog nekih drugih pitanja. Ona je u emisiji "Pravi ugao" RTV-a kazala i da je uverena da će on biti oslobođen optužbi koji mu se stavljaju na teret i da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << će mu biti dozvoljeno da se brani sa slobode i pušten iz pritovra u kojem se nalazi već godinu ipo dana.

"Skoro 40 svedoka je već dalo izjave pred sudom, od kojih je svega troje onih koji su Olivera povezali sa optužbama, a među njima su i dva svedoka koji su izjave dali video linkom iz Švedske jer nisu hteli da dođu u Kosovsku Mitrovicu", istakla je Milena Popović Ivanović.

Ona je kazala da je za nju i njneog supruga bio veliki šok kad je Oliver Ivanović pozvan na informativni razgovor i kad mu je određen pritvor zbog optužbi da je podsticao ubistva kosovskih Albanaca u periodu 1999. i 2000. godine.

"Tog dana imao je zakazan ručak sa nekoliko stranih ambasadora", navela je ona.

Dodala je i da je interesantno što se sve desilo uoči drugog kruga lokalnih izbra na kojima je Oliver Ivanović bio kandidat za gradonačelnika.

"Mislim da Prištini nije odgovaralo da Sever ima gradonačelnika koji je jaka ličnost i koji može da uradi dobre stvari za to područje, a ispostavilo se da to nije odgovaralo ni Međunarodnoj zajednici", ocenila je ona.

Smatra da je do hapšenja došlo zbog balansiranja Međunarodne zajednice koja je na taj način htela da umiri kosovsku javnsot zbog drugih tema koje su počele da se otvaraju.

Prema njenim rečima, optužnica protiv njenog supruga se u najvećoj meri zasniva na pisanju medija i navodima "rekla-kazala", te kontradiktornim izjavama svedoka.

Milena Popović Ivanović kazala je da je njenoj porodici značajno što veliki broj ljudi dolazi na suđenje i podržava Olivera ivanovića, i što postoji veliko interesovanje medija za taj proces, kao i to što, kako je navela, mnogi svedoci optužbe prilaze njenom suprugu i pružaju mu podršku u sudnici.

Takođe, prema njenim rečima, među onima koji podržavaj Olivera Ivanovića ima i dosta stranaca, pa i nekadašnjih diplomata na Kosovu. A najavila je da će neki od njih i na suđenju svedočiti u njegovu korist.

"Mnogi svedoci optužbe pitaju sudiju zašto su uopšte pozvani i ne žele da govore laži, i jave se Oliveru na izlasku", rekla je ona.

Navela je i primer svedočenja Bajrama Redžepija, koji je bio gradonačelnik Južne Mitrovice, a koji na suđenju nije povezao njenog supruga sa događajem koji mu stavljaju na taret.

Uverena je da će "i sudije polako da slože kockice i oslobode Olivera".

Do tad, smatra da bi njenom suprugu trebalo omogućiti da se brani sa slobode, a očekuje da će se to desiti 27. juna kada mu ističe pritvor.

"Mislim da ne postoji ni jedan razuman razlog zbog kojeg bi Oliver i jedan dan više ostao u pritvoru", istakla je ona.

Milena Popović Ivanović rekla je i da u ovom procesu Oliver Ivanović ima ogromnu podršku Vlade Srbije.

"Oliver je optimsita, siguran je u svoju nevinost i u to da će ponovo biti na slobodi. Veruje da će i Euleks doneti pravednu odluku i priznati grešku", kazala je supruga Olivera Ivanovića.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.