Uhapšene traži Srbija

Izvor: B92, 07.Okt.2010, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšene traži Srbija

Priština -- Sud u Kosovskoj Mitrovici odredio je 15 dana pritvora Srđanu Vuloviću, uhapšenom u sredu kada se predao sudu, saopštio je Euleks.

Srđan Vulović je brat prethodno uhapšenog Dejana Vulovića, prenosi danas prištinski list "Koha ditore".

On se sumnjiči za pretnje upućene jednom funkcioneru, neovlašćeno posedovanje oružja i ometanje službenih osoba u vršenju dužnosti.

"Tužilaštvo je predstavilo dokument u kome se kaže da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je moj klijent tražen u Srbiji za teška krivična dela i da je za njim raspisana Interpolova poternica", rekao je Mahmut Halimi, advokat Srđana Vulovića.

Pretpretresni sudija je njegovog brata Dejana Vulovića oslobodio, pošto su mu oduzeta dokumenta i naloženo da se organima reda i pravosuđa javlja dva puta nedeljno.

Dačić: Borbu protiv kriminala odvojiti od politike

Povodom hapšenja u severnom delu Kosovske Mitrovice, ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić je rekao da Euleks treba da održava ravnotežu i zbog kriminala hapsi na celoj teritoriji Kosova i Metohije, kako neko ne bi pomislio da je ta akcija usmerena samo protiv srpskog naroda.

On je dodao da Srbija podržava borbu protiv kriminala, ali da tu borbu treba odvojiti od politizacije.

Dačić je rekao da MUP Srbije nema ništa sa akcijama hapšenja na Kosovu i da o tome nije obavešten. Ministar je objasnio da je praksa da o takvim akcijama Euleks obavesti MUP Srbije kada se one završe.

"Mi podržavamo borbu protiv kriminala, a za nekim od tih lica koja su uhapšena tragao je i MUP Srbije", rekao je Dačić novinarima u centru "Sava" nakon predstavljanja izveštaja "Uspostavljanje mreže žena policajaca jugoistočne Evrope".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.