Uhapšen Srbin zbog ubistva kosovskog policajca

Izvor: S media, 07.Jun.2012, 16:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen Srbin zbog ubistva kosovskog policajca

Portparol Euleksa Nikolas Hoton izjavio je danas da su policajci Euleksa uhapsili jednog od osumnjičenih u vezi sa ubistvom pripadnika Kosovske policijske službe (KPS) Envera Zumberija.

Hoton je u izjavi Tanjugu precizirao da je "osumnjičeni uhapšen jutros u Kosovskoj Mitrovici i on je jedan od šetorice ljudi za kojima je raspisana međunarodna poternica oktobra 2011. godine".

Kako javlja Tanjugov izveštač, zbog hapšenja Srbina u Zupču kod Zubinog >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << potoka oko 16 sati počelo je okupljanje meštana. Kako je prenela Radio televizija Srbije, policija Euleksa je u južnom delu Kosovske Mitrovice uhapsila Slobodana Vučinića za kim je prošle godine raspisana Interpolova poternica.

U jutrošnjoj akciji hapšenja bio je priveden i njegov otac Blagoje, koji je pušten iz pritvora u južnom delu Kosovske Mitrovice oko 16 časova.

Incidenti između albanskih i srpskih srednjoškolaca

Srbi upozaravaju Euleks

Euleks Srbima preti hapšenjem

Blagoje Vučinić i njegov sin Slobodan pošli su jutros u seosku crkvu, koja se nalazi na granici opštine Zupče i južnog dela Kosovske Mitrovice kada su ih presreli, prema rečima njihovog rođaka, pripadnici Euleks polcije i kosovske policijske službe i tom prilikom uhapsili obojicu.

Blagoje, koji je pušten popodne, nalazi se kod kuće, ali zbog stanja šoka nije mogao da govori sa izveštačem Tanjuga na licu mesta.

Slobodan Vučinić je jedna od šest osoba koje su osumnjičene da su učestvovale u ubistvu pripadnika specijalne jedinice kosovske policije Envera Zumberija prošlog jula.

Zbog ubistva kosovskog policajca na poternici se nalazi šestoro osumnjičenih Srba: Ratomir Božović, Radovan Radić, Milovan Vlašković, Dušan Jovanović, Ratomir Kasalović i Slobodan Vučinić. Vučinićev otac Blagoje nije na Interpolovoj poternici.

Zumberi je ubijen u pucnjavi 26. jula nedaleko od prelaza Brnjak, u incidentu koji se dogodio dan pošto su specijalne jedinice kosovske policije (Rosu) zauzele prelaz Brnjak, dok su Srbi iz Leposavića blokadom puta pokušali da ih spreče da preuzmu prelaz Jarinje.

(RTS, Tanjug)

Foto: Beta
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uhapšen Srbin osumnjičen za ubistvo člana ROSU

Izvor: Vesti-online.com, 07.Jun.2012

Istražitelji Euleksove Radne grupe za Mitrovicu uhapsili su jednog od osumnjičenih za umešanost u slučaj ubistva Envera Zumberija, službenika Kosovske policije...Hapšenje je obavljeno jutros u Mitrovici, izjavila je za agenciju Beta portparol misije EU Irina Gudeljević, dodajući da je uhapšena...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.