UNS: Otkriti počinioce i nalogodavce napada na novinarku u Prištini

Izvor: RTS, 13.Maj.2017, 22:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UNS: Otkriti počinioce i nalogodavce napada na novinarku u Prištini

Udruženje novinara Srbije i njegov ogranak na Kosovu najoštrije su osudili napad na doskorašnju novinarku i urednicu prištinskog lista "Zeri" Arbanu Džaru.
"Pozivamo nadležne organe da hitno pronađu počinioce i nalogodavce fizičkog napada na Džaru. Propusti i neodgovarajuća reakcija policije Kosova i nadležnih pravosudnih organa, pre svih Euleksa, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na pretnje koje je Džara dobijala u prethodnom periodu rezultirali su novim napadom koji je doveo do ugrožavanja njenog života", ističe se u saopštenju.
Kosovska policija saopštila je da je u petak uveče na ulici u Prištini pretučena Arbana Džara, poznata novinarka i urednica lista Zeri.
Džaru, koja se nedavno učlanila u Demokratsku partiju Kosova, napala je grupa ljudi.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.