Izvor: BanjalukaLive.com, 29.Apr.2013, 23:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilaštvo najavilo žalbe u slučaju "Medikus"

Tužilaštvo Euleksa najavilo je žalbe na presude u slučaju "Medikus", kojima su danas petorica kosovskih Albanaca osuđena za nelegalnu transplantaciju organa, dok su dvojica oslobođena. Specijalni tužilac Džonatan Ratel rekao je nakon izricanja presude pred Osnovnim sudom u Prištini da je na klinici "Medikus" u tom gradu obavljeno 30 ilegalnih operacija. "Siromašni davaoci na Kosovo su dovođeni pod lažnim obećanjem da će za svoje organe dobiti velike sume novca", rekao je Retel na konferenciji za novinare. On je naveo da je istragom utvrđeno da "u mnogim slučajevima obećana isplata nije izvršena, jer su obmanuta i prevarena lica nakon Opširnije... (http://www.banjalukalive.com/globus/tuzilastvo-najavilo-zalbe-u-slucaju-medikus.html)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na BanjalukaLive.com...






Povezane vesti

Nove istrage u slučaju Medikus

Izvor: RTS, 30.Apr.2013, 12:12

Još osam osoba pod istragom za zločine počinjene u slučaju Medikus od 2008. godine, potvrdio specijalni tužilac Euleksa Džonatan Ratel. Zadovoljan sam izrečenim presudama, ali i razočaran što izvestilac Dik Marti nije svedočio pred sudom, rekao Ratel. ..Za zločine počinjene u slučaju Medikus...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BanjalukaLive.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BanjalukaLive.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.