Tužilac zatražio pritvor za Ivanovića!

Izvor: Vesti-online.com, 27.Jan.2014, 20:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilac zatražio pritvor za Ivanovića!

Tužilac Euleksa zatražio je određivanje pritvora za predsednika Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića zbog optužbi da je počinio ratni zločin 1999. godine na Kosovu, rečeno je Srni u Euleksu.

Portparol Euleksa Irina Gudeljević izjavila je da je ispitivanje završeno i da je tužilac izdao nalog za Ivanovićevo zadržavanje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
"Ivanovića je danas saslušao tužilac Euleksa za dva odvojena krivična djela. "Prvo krivično delo odnosi se na ratni zločin počinjen tokom ratnih sukoba 1999. godini, a drugo na teško ubistvo izvršeno posle ratnog konflikta", pojasnila je Gudeljevićeva.

Ona je navela da će nadležni sudija odlučiti o zahtevu tužioca.

Ivanovićev advokat Nebojša Vlajić rekao je novinarima da je Ivanoviću stavljeno na teret da je ubio dvojicu Albanaca 1999. godine na području opštine Kosovska Mitrovica i da je njegov branjenik odbacio te optužbe.

Saslušanje Ivanovića pred Euleksovim tužiocem trajalo je više časova. Prethodno je Građanska inicijativa SDP navela da privođenje Ivanovića ima političku pozadinu i da je on priveden da bi se napravila ravnoteža, jer se hapse i Albanci. SDP je demantovala da je Ivanović priveden i tvrdi da se on kao građanin javio na poziv tužioca Euleksa.

Ivanovićev advokat Nebojša Vlajić rekao je novinarima da je Ivanoviću stavljeno na teret da je ubio dvojicu Albanaca 1999. godine na području opštine Kosovska Mitrovica i da je njegov branjenik odbacio te optužbe.

Nekoliko desetina građana i odbornika Građanske inicijative "Srbija, demokratija,

pravda" okupilo se večeras ispred policijske stanice u severnom delu Kosovske Mitrovice zbog hapšenja lidera te liste Olivera Ivanovića. Oni mirno protestuju zbog hapšenja Ivanovića ispred kapije policijske stanice.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

''Hapšenje Ivanovića pogoršava situaciju na KiM''

Izvor: Vesti-online.com, 28.Jan.2014, 19:21

Socijaldemokratska partija Srbije ocenila je danas da na političku stabilnost na Kosovu mogu uticati način hapšenja lidera Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića, kao i vreme kada se to dogodilo. ..Dobio mesec dana pritvora: Oliver Ivanović..Ivanoviću je prošle...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.