TO NIJE NI VAŠ, NI POSAO EVROPSKIH ZVANIČNIKA Kurtijevom ludilu nema kraja, sada žestoko opleo po Borelju

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jun.2023, 11:43

"TO NIJE NI VAŠ, NI POSAO EVROPSKIH ZVANIČNIKA" Kurtijevom ludilu nema kraja, sada žestoko opleo po Borelju

Borelj je zamolio Kurtija da ubuduće koordinira sa Kforom i Euleksom kada je reč o akcijama na severu Kosova i Metohije, a Kurti tvrdi da ponekad nije obavešten o akcijama

Tkz. Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti poručio je danas šefu diplomatije Evropske unije Žozepu Borelju da policijske akcije nisu ni njegov ni posao evropskih zvaničnika.

On je tako odgovorio >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Borelju koji ga je zamolio da ubuduće koordinira sa Kforom i Euleksom kada je reč o akcijama na severu KiM, kao i Kurti tvrdi da ponekad nije obavešten o akcijama.

- Ne znam ni kada je zločinac uhapšen, jer to je stvar istražne policije, jedinice koja vrši hapšenja, tužilaštva. Ima hapšenja za koja saznam u isto vreme kada i vi. Operativne akcije nisu moja stvar, verujem, niti bilo kog evropskog zvaničnika - rekao je on.

- Vladavina prava na Kosovu je stvar kosovske policije - odgovorio je Kurti.

On je dodao da je "kosovska policija imala bezbroj obuka na Zapadu" i da je tamo naučila kako ne treba dozvoliti da policijske akcije budu politizovane.

Kurtiju kaže da je "neshvatljivo" da međunarodne mehanizme treba upozoriti pre "uspostavlјanja reda i zakona na Kosovu".

On je rekao i da je spreman na dijalog.

- Kad zakažu sastanak, spreman sam. Želim posvećen dijalog, ali na Kosovu moraju da se poštuju zakon i ustav - rekao je Kurti.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.