Studenti nastavili mirne proteste u Kosovskoj Mitrovici

Izvor: RTS, 10.Dec.2018, 13:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Studenti nastavili mirne proteste u Kosovskoj Mitrovici

U Kosovskoj Mitrovici nastavljeni su mirni protesti srpskih studenata prištinskog Univerziteta privremeno izmeštenog u Kosovskoj Mitrovici, porukom o ugroženosti zbog radikalnih i diskriminatorskih mera vlade u Prištini.
Studenti su u podne ispred sedišta Euleksa u Kosovskoj Mitrovici uputili poruku Evropi i svetu ukazujući na situaciju u kojoj >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << se nalaze posle uvođenja nezakonitih mera Prištine koje ugrožavaju, kako kažu, i Srbe i Albance, javlja izveštač RTS-a.

Studenti su poručili da se povelja o ljudskim pravima odnosi na sve stanovnike sveta osim na stanovnike severnog dela Kosova i Metohije.
Studenti su ukazali i na ambijent u kome uče i žive – umesto da se posvete školovanju moraju da učestvuju i na ovakvim prostestima i da ukazuju na prava koja su im od pre dve nedelje ugrožena.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.